Site Overlay

Glosar de termeni turistici

Observatorul Turistic este un instrument de lucru centrat pe informație clară și concisă, în diverse forme. În decursul timpului, ne-am lovit des de problema înțelegerii unor termeni des folosiți în relație cu turismul și ospitalitatea. Astfel a apărut ideea unei noi resurse: un glosar de termeni care au legătură cu acestea. 

Prin intermediul acestui glosar, sperăm să contribuim la o mai bună înțelegere a ospitalității care să ducă la îmbunătățirea relației vizitator-comunitate. Motorul care ne motivează în această inițiativă este conștientizarea impactului pe care îl poate avea turismul responsabil.

Proiectul susține interpretarea corectă a termenilor care stau la baza industriei, înțelegerea și conștientizarea turismului făcut și practicat cum trebuie. Am pornit de la ideea că o abordare academică a termenilor în context teoretic, duce la o aplicare responsabilă a turismului în context practic. 

Glosarul poate fi accesat aici. (https://observatorturistic.ro/glosar/). 

În fiecare ediție a Raportului lunar, vom analiza în detaliu câte un termen. 

Prin intermediul glosarului, utilizatorii pot găsi definiții clare pentru termeni cheie din domeniul turismului, precum și pentru concepte și practici mai complexe.

Glosarul este un proiect participativ și este deschis tuturor celor care vor să contribuie cu idei de termeni și definiții pentru a fi adăugate. Așadar, încurajăm contribuția oricui și oferim posibilitatea unei implicări active într-o platformă interactivă și colaborativă, care poate îmbunătăți gradul de cunoaștere și înțelegere a turismului responsabil.

Sursa foto: Jonatan Pie/ Unsplash