Site Overlay

Evenimente din turismul românesc 2023

Pe parcursul anului vor avea loc diverse evenimente care au ca obiective comune repoziționarea turismului post pandemie, atragerea turiștilor interni și externi, promovarea destinațiilor și recunoașterea eforturilor diferiților actori din industrie. Conferințele care vor avea loc în mai multe puncte cheie din țară subliniază necesitatea evoluției constante în toate ramurile care alcătuiesc industria turismului. Creșterea de 20,6% a sosirilor înregistrate în structurile de primire turistică din România, în perioada 1 ianuarie-30 noiembrie 2022, comparativ cu aceeași perioadă din 2021, conform INS, este un factor motivant pentru continuarea promovării resurselor de care dispune România. Este necesar ca evenimentele turistice să capete amploare pentru ca industria să își revină și să depășească nivelul atins în 2019.   

Timișoara, Capitala Europeană a Culturii

Lista evenimentelor a debutat cu deschiderea oficială a Capitalei Europene a Culturii, Timișoara, de pe 17-19 februarie. Orașul a sărbătorit distincția cu un repertoriu ce a depășit 130 de manifestări artistice și culturale, de la concerte în aer liber, expoziții, la teatru în spații neconvenționale şi premiere de film. Deviza acestora a fost: „Concerte. Spectacole. Expoziții. Idei. Și tu. În primul rând”, cu un îndemn spre „explorare a orașului cu ochiul, urechea și inima, spre îndrăznirea de a experimenta celebrarea libertății de gândire, diversitate și sărbătorire în cadrul comunității diverse alături de vecini vechi sau nou-veniți.”

Târgul de turism TOURISTICA

În aceeași perioadă, pe 17-19 februarie, a avut loc la Cluj, Târgul de turism TOURISTICA. Evenimentul a reunit cei mai importanți tour operatori și cele mai importante agenții de turism. Aceștia au oferit consultanță în alegerea unui pachet potrivit pentru familii sau tineri și pentru ocazii speciale, precum luna de miere. Pornind de la oferte last minute și early booking, turiștii au avut parte de reduceri speciale și de ultimele noutăți în materie de produse turistice. „În ceea ce ne privește, pentru 2023, pregătim un produs nou și care nu s-a mai regăsit în portofoliul agențiilor de turism și anume: Gourmet Holidays. Pe scurt: Turiștii noștri vor călători în diferite destinații și vor experimenta din bucătăria locală fiind însoțiți de către un celebru chef din România.”, declară Cosmin Cismaș Business Development Manager Destine Holidays pentru Touristica.ro.

Târgul de Turism al României – a 47-a ediție

Ediția de primăvară a Târgului de Turism al României are loc în perioada 23 – 26 februarie, la Romexpo București. În cadrul celui mai mare eveniment turistic românesc, agențiile de turism și touroperatorii vor prezenta vizitatorilor oferte speciale pentru destinații naționale și internaționale, transport și cazare, precum și ultimele gadget-uri și accesorii de vacanță, în funcție de preferințe și buget.

Conferința Anuală SPA România 2023

Ediția ce are loc în acest an la Cluj între 16-18 mai este dedicată liderilor din industrie care fac diferența și duc experiențele spa și wellness la nivel de artă. Speakerii vor aborda diverse teme de actualitate, cuprinzând metamorfoza serviciilor turistice de sănătate: de la corp la sufletul oaspetelui, insight-uri despre meniul SPA, terapeuți și inspirație business. Participanții la eveniment vor avea parte de un program special de ateliere îmbinate cu spa, relaxare și meditație.

Conferința The future of the hospitality industry

În acest an Conferința TopHotel se desfășoară între 23 și 24 mai la JW Marriott Hotel în București. TopHotel este cel mai mare eveniment anual ce analizează în cadrul sesiunilor sale de networking tendințele globale și impactul acestora asupra investițiilor și dezvoltărilor hoteliere în plan local. În cadrul evenimentului, pe data de 23 are loc și TopHotel Awards, o premiere care oferă recunoaștere și răsplatește munca și eforturile depuse de actori din industria hotelieră și a turismului. 

Food Bloggers Conference – Summer Edition

A 16-a ediție a evenimentului Food Bloggers Conference are loc pe 8 iunie la JW Marriott Hotel în București și online. Conferința se adreseaza tuturor celor pasionați de gătit și de blogging, reunind bloggeri, jurnaliști și fotografi culinari, specialiști și branduri renumite din industrie. Sesiunile prezintă noi abordări în blogging, oferă posibilitatea de networking și susține crearea de colaborări dintre branduri și persoane active în mediul online.

Congresul National de Medicina Fizica de Recuperare si Balneologie

În perioada 1-5 septembrie, Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balenoclimatologie (SRMFRB) și Asociația Română de Balneologie (ARB) organizează la Timișoara, un congres cu participare internațională. În cadrul evenimentului vor fi abordate diverse teme de actualitate, precum: Balneoclimatologia – Factori naturali sanogeni terapeutici, Medicină Fizică și de recuperare în diverse afecțiuni, Stil de viață sănătos și wellness, Fizio/Kinetoterapie și diverse intervenții de specialitate.

Târgul de Turism al României, editia 48 

Ediția de toamna a Târgului de Turism al României are loc în perioada 9-12 noiembrie, la Romexpo București. La fel ca în cadrul ediției de primăvară, agențiile de turism și touroperatorii vor prezenta vizitatorilor oferte speciale pentru destinații naționale și internaționale în funcție de preferințe și buget, transport și cazare, precum și ultimele gadget-uri și accesorii de vacanță.

6 decembrie- Food Bloggers Conference (evensys)

O ediție a evenimentului Food Bloggers Conference are loc și pe 6 decembrie la JW Marriott Hotel în București. Dacă va urma agenda Summer Edition, conferința se adresează tuturor celor pasionați de gătit și de blogging, reunind bloggeri, jurnaliști și fotografi culinari, specialiști și branduri renumite din industrie, susținând ideea de networking și crearea de colaborări dintre branduri și persoane active în mediul online.

Agenda diversificată anunțată în acest an demonstrează mobilizarea industriei turismului pentru a trece peste consecințele lăsate de pandemie și dorința de dezvoltare. Evenimentele amintite mai sus prezintă oferte speciale de vacanță pentru toate bugetele, informații de actualitate privind călătoriile în siguranță, serviciile medicale, diversitatea gastronomică și noi tendințe în ospitalitate.

Surse: Mediafax.roTouristicaTargul de turismDesprespa.roTopHotelConferenceFoodBloggersBioclima.ro

Credit foto sursa – Unsplash – Laura Ghis